Doemdenken en onze toekomst

In deze wereld wordt er heel wat negativiteit op het ‘huisscherm’ afgevuurd. Vroeger spraken wij nog van de “kijkkast” of het “kleine scherm”, maar dat is tegenwoordig bij velen al een heel “groot scherm” geworden.

Televisie-uitzendingen brengen gebeurtenissen van over de gehele wereld zo in de huiskamer.

Tijdens de nieuwsuitzendingen worden er heel wat bloedige scenes, die echt gebeurd zijn, tot leven gebracht in de huiskamer. Er zijn ook heel wat zenders, vooral Nederlandse, die er prat op gang meerdere praatprogramma‘s voor te schotelen waarin het wel en wee, maar vooral de miserie, van de mens voor gelegd kan worden.

Meerdere zenders brengen ook heel wat doemscenario’s voor het voetlicht. En vele mensen laten hun geest hierdoor erg beïnvloeden. Hierdoor wordt hun geest wel zo vergiftigd dat zij niet eens beseffen van waar hun depressief gevoelen of alle negativiteit vandaan komt.

De gebeurtenissen rondom ons helpen niet altijd om positieve gedachten op ons af te sturen die ons vol nieuwe energie mogen doen groeien in een wereld waar het materialisme het schijnt te overwinnen op gezond verstand en natuurlijke levenslust. Waarden en normen zijn zodanig vervaagd dat velen door hun vrijpostig leven zichzelf in het ongeluk storten. Na vele pleziertjes komen ze dan alleen te staan of voelen ze zich helemaal niet bevredigd maar leeg … oh zo leeg en oh zo alleen … ook al hebben ze zulk een massa “vrienden” op Facebook, waar zij als het ware aan dat kleine schermpje van hun mobieltje gekluisterd zitten. Terwijl ze er naar zitten te staren en te scrollen gaat het werkelijke leven rond om hen voorbij zonder dat ze het merken.

Door al die eenzaamheid en voelbare tegenslagen lijkt het of die wereld rondom hen vergaat en zij in een spiraal van negativiteit komen. Hierbij vergeten zij vaak dat “Negatief denken” niet helpt.

Daarom zeggen wij:

Pluk de dag

Neem de dag zoals hij komt.

Maak van ieder ogenblik een intens ogenblik, waarvan je kan genieten.

Denk echt niet dat de wereld zal vergaan en jou in zijn val zal mee sleuren. Jij moet sterker zijn dan jouw omgeving, zodat deze jou niet mee in haar val lokt van verval. Aan jouw ligt het om de juiste keuzes te maken die je verder vooruit helpen in dit leven.

Het haalt niets uit om je te laten meesleuren op de golf van negativiteit die de televisie zenders zo veelvuldig willen promoten. Zij zijn meesters in het creëren van angst. Vandaag zien wij dat er velen voor vallen. Het lijkt wel een kunst om angstpsychosen om de meest theatrale wijze te kunnen voeden.

De doemdenkers hebben echter ongelijk. Iedereen kan zijn eigen kleine wereld creëren waar het eigen geluk hen kan toelachen. Laat je dus niet meesleuren met hen die constant negatieve dingen de wereld in sturen, maar laat het mooie van de wereld jou ogen verteren en positieve gedachten doen krijgen die volop blijven hopen op de betere dingen die tot jou mogen komen.

En indien je je rot voelt, waarom neem je dan niet eens de Bijbel ter hand en laat je door dit aloude meesterwerk inspireren?

Daarin staan allerlei soorten verhalen die levenswijsheid kunnen brengen maar ook de hoop voorschotelen die velen verloren zijn doordat zij geen geloof meer hebben. Geen geloof in een Liefhebbende Schepper God, maar ook dikwijls geen geloof meer in hun eigen krachten, die Deze Schepper hen gegeven heeft.

Terwijl de media ons hoof tracht vol te proppen met een heleboel onzin, waarheid, halve waarheid maar ook veel leugen, kan het gerust geen kwaad om je even terug te trekken in je eigen cocon, de stilte opzoeken om even te mediteren, over dit en jouw leven.

+

Voorgaand: Doemdenkers en ons lijden

++

Aanvullend om te lezen

 1. Pijn en lijden is onvermijdelijk, maar Miserie is optioneel
 2. Hoe de Satan vandaag rond toert
 3. En nu ….
 4. Paus waarschuwt voor ‘tirannie materialisme’
 5. Onderbroeken, vreemdelingen en rechtsstaat
 6. Het gevaar om niets te doen tegen de oorzaak en de kwaal
 7. Fatsoensnormen Online
 8. Leeg en alleen
 9. Welke eenzaamheid is meer eenzaam dan wantrouwen?
 10. Bepaal de aandrijving

+++

Verdere lectuur

 1. Fatsoensnormen Online (Scattando Blog)
 2. Samenwerking
 3. Onze onvolmaakte communicatie
 4. Zijn wij al een internetconnectie?
 5. Column 625
 6. Vier dol dwaze Instagram truken
 7. Tech-verwezing
 8. Woord van het jaar 2015
 9. Een zuiver geweten is ook een kwestie van hygiëne
 10. Zelfmoord …
 11. De Madammen :: jongeren met psychische aandoeningen
 12. Kleine Gelukjes pt. 1
 13. Kleine Gelukjes pt. 2
 14. Kleine Gelukjes pt. 3
 15. Een lange stilte
 16. Mijn eigen “Happiness Project” I
 17. 5 minuten meditatie
 18. Poezie: The Song Of View, Practice, And Action
 19. Waarom we beter niet kunnen leven in het nu
 20. Gedachtes zijn Vibraties
 21. De kracht van de gedachten….

3 thoughts on “Doemdenken en onze toekomst

 1. Pingback: Kijken naar verleden, heden oftoekomst | Bijbelvorser = Bible Researcher

 2. Pingback: Op weg naar het eindstation – Jeshuaist

 3. Pingback: Door genade van God tot geloof komen – Belgische Broeders In Christus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.