Waakzaamheid geboden 2 Bordspel speler

Al twee jaar wordt er gesproken over code groen, geel, oranje en rood. eerst ging het om een virus dat zoals een hevige storm over de gehele wereld raasde van China in het Oosten tot in het uiterste westen. Nadat ieder een al wat gewend geraakt was om te leven met allerlei beperkingen en mondmaskers kwamen er weer zulke codes, maar dit maal voor stormen zoals storm Dudley, storm Eunice en storm Franklin welke 2022 doen in gaan als een jaar wanneer wij niet een echte winter hadden, want geen echte lage temperaturen en geen pakken sneeuw en niet veel ijs, maar wel een winderige lentebeurt in de winter kregen.

Maar het bleef niet bij die codes voor Corona en natuurgeweld. Om de hoek kwam er een ander geweld loeren. Veel landen gebruikten nu ook code oranje en rood om aan te geven dat wat er ons te wachten staat al of niet gevaarlijk is. En dat het gevaarlijk mag zijn wil amerika ons doen geloven. Hierbij kan men zich zeker de vraag stellen hoe de propaganda machine niet hard aan het werken is gegaan de laatste maanden. Het mag dan misschien wel een storm in een glas water zijn het is er één waar wij wel ernstig rekening mee moeten houden.

Vanuit de huiskamer kunnen wij rustig in de zetel gezeten de radioberichten horen of via de kijkbuis de dingen in onze huiskamer laten binnen stromen. De letterlijke stormen die van uit het Westen naar ons toe komen deuken hevig in tegen onze muren. In de buurt zijn er zelfs muren omgevallen.
Maar de stormen die van uit het Oosten komen zijn van een heel ander kaliber. Eerst waren er die virus partikels die heel wat mensen omver kregen. Maar nu komt er van het Noord-oosten de storm van geruchten van kletterende wapens, die ons vrees kunnen aanjagen. Ook al zijn er veel mensen gerust in en denken er velen dat de soep niet zo heet gegeten zal worden als ze opgediend wordt, zouden zij toch erg verrast kunnen worden.

Na de Coronacrisis zit er een andere gevaarlijke crisis af te komen. Deze heeft dan ook alles te maken met heel oude structuren of in het hart gebakken verlangens van een Rus die liefst dat oude rijk onder zich groot wil zien worden. Vladimir Putin of Poetin, is de naam die velen de afgelopen tijd meermaals hoorden en uitspraken al zou men dit eerder niet willen doen.

File:Un-ukraine.png

Het door Poetin begeerde land Oekraïne

Tijdens de gure wintermaanden is het bij ons de gewoonte binnen gezellige spelletjes te spelen. Maar het spel dat daar in het hoge noorden gespeeld wordt is niet zulk een gezellig onderonsje. Al meerdere jaren heeft die Moskoviet zijn ogen laten vallen op dat zuidelijk land dat aan de Zee van Azov en de Zwarte Zee ligt.

Die in Leningrad (nu Sint-Petersburg) geboren zoon van een Sovjetmarinier en gevreesde agent van de geheime dienst NKVD onder Jozef Stalin, heeft het klappen van de dictator zweep leren kennen in zijn jeugdjaren.

Twee jaar na zijn geboorte werd het NKVD/MVD in 1954 opgesplitst in de KGB (nu de FSB) en het eigenlijke MVD (dat in het huidige Rusland nog steeds bestaat). Met die geheime diensten heeft president Poetin wel een heel bijzondere intieme relatie, zodat hij zonder veel hoeha mensen kan laten verdwijnen of laten doden.

Ook al mag de naamgeving van de Russische veiligheidsdienst sinds de opzet in 1917 met regelmaat veranderd zijn, haar taken zijn er niet minder op geworden nog haar tactieken minder mensonterend.

Het alom gekende ijzige gezicht van de man die geen duim breed wijkt van zijn voorgenomen plannen. – Vladimir Vladimirovitsj Poetin

Vladimir Poetin leerde verder het klappen van de zweep van juli 1998 tot augustus 1999 als hoofd van de FSB. In 2004 tekende President Poetin een decreet voor een structuurwijziging van de FSB welke in september daaropvolgend werd doorgevoerd. Daarbij werd bovendien bepaald dat de grensbewaking en de nationale afluisterdienst, de FAPSI weer onder de FSB gingen vallen, waarmee de FSB vrijwel weer alle taken die de KGB had verkreeg. De enige uitzondering is het buitenlandse inlichtingenwerk, dat ten tijde van de KGB onder het roemruchte eerste hoofddirectoraat viel, maar nu nog door de SVR wordt uitgevoerd.

Maar in feite heeft Mr. Poetin overal de touwtjes in handen en gebruikt hij zijn marionetten om de mensen te misleiden en allerlei fratsen uit te halen waarbij hij zelf buiten het voetlicht blijft.

In zijn land gebruikt hij misschien ook codes groen, geel, oranje en rood. De code rood wordt in ieder geval heel wat gebruikt de laatste tijd. Getuigen hiervan zijn de beelden van manifestanten die hardhandig worden aangepakt en opgepakt om ofwel voor goed te verdwijnen ofwel om voor een circustribunaal te verschijnen waar ze de keuze wordt gegeven een valse verklaring af te leggen waarin zij schuld en spijt bekennen. In ieder geval kunnen wij weer de dictatoriale spelletjes van weleer waar nemen.

Ook zien wij dat deze president geleurde pionnetjes heeft die hij her en der inzet. Hierbij gebruikt hij een schaakspel met bijna onzichtbare pionnen of legt hij een groot Stratego bord voor.

Ton Westphal meent inmiddels wel te mogen stellen, dat Poeting zijn bevrediging haalt uit bordspelletjes.

Iets tussen ganzenborden en Stratego in.

Hij wil niet alleen altijd winnen, maar hij zorgt er ook altijd wel voor dát hij wint. En dus wordt niet alleen Oekraïne, maar heel Europa verder gedestabiliseerd. Op een manier die Poetin strak regisseert. {De bordspelletjes van Poetin}

stelt hij en merkt terecht op dat Poetin niet een van de domsten is.

Hij is gruwelijk slim. Hij is machtig. En doet wat Hij wil. Na weer een nieuwe overwinning, beloont hij zichzelf met een glimlach op afstand (die voor mij heel herkenbaar is). Het is dus een spel, en Europa noch de VS is intelligent, analytisch of noem het gerust doortrapt genoeg, om de regels van dat spel te beheersen en het verloop een andere wending te geven. De winnaar staat dus vast. Punt. {De bordspelletjes van Poetin}

 

+

Voorgaande

Op uitkijk staand op de wachttoren

Waakzaamheid geboden 1 Stormen

Vervolg: Waakzaamheid geboden 3 Codes

++

Aanvullend

 1. Uit het archief: Macht, Olie en Religie
 2. Recht op vrijheid van meningsuiting in Rusland beperkter
 3. Overzicht voor het jaar 2015 #1 Dreiging en angst
 4. Een nutteloos maar zeer gevaarlijk uitdagingsspel
 5. Inmenging en trucjes van twee grootmachten
 6. Het Volk van de Lage Landen en oorlogen

+++

Verder verwant

 1. Wind
 2. Corrie’s hoogtepunt
 3. Huiskamer
 4. De agenda van Poetin
 5. De bordspelletjes van Poetin

11 thoughts on “Waakzaamheid geboden 2 Bordspel speler

 1. Pingback: Waakzaamheid geboden 3 Codes en een heerser van het Noorden | Bijbelvorser = Bible Researcher

 2. Pingback: Waakzaamheid geboden 4 Varen, Vertrouwen en Uitkijken | Bijbelvorser = Bible Researcher

 3. Pingback: Waakzaamheid geboden 5 Tekenen opmerkend | Bijbelvorser = Bible Researcher

 4. Pingback: Wat maandenlang gevreesd werd, is werkelijkheid geworden. – Some View on the World

 5. Pingback: Op het punt dat er vele doden onder onze broeders en zusters kunnen vallen – Jeshuaist

 6. Pingback: Hoe ver wil Poeting gaan – Some View on the World

 7. Pingback: Na de leugendaad de terreurdaad | Marcus Ampe's Space

 8. Pingback: De gedachte van vandaag “Andere evangelies en andere Christussen” (08 maart) | Broeders in Christus

 9. Pingback: Beperkingen in Rusland als gevolg van sancties van het Westen voor de vredesmissie in Oekraïne. | Bijbelvorser = Bible Researcher

 10. Pingback: Poetin’s grote redevoering in een volgepakt Loesjniki-stadion | Marcus Ampe's Space

 11. Pingback: Zelensky’s toespraak in Belgisch parlement – Some View on the World

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.