Als men zich wil laten dopen

Op een bepaald ogenblik in het leven moet men de keuze maken of men voor God gaat en onder Christus een kind van God wil worden en samen met anderen als Broeder of Zuster in Christus wil verenigd zijn.

Voordat je je laat dopen moet je ermee stoppen dingen te zeggen en doen die Jehovah haat. Dat is de eerste en belangrijkste stap als je je oude persoonlijkheid wilt uittrekken. Maar Jehovah wil ook dat je de nieuwe persoonlijkheid aandoet.

Het is niet omdat we ons laten dopen dat vanaf dan alles heel vlotjes zal verlopen. Spijtig genoeg zitten we vast aan deze wereld en krijgen we dan ook nog regelmatig de moeilijkheden van het leven in deze wereld ondervinden.

Ook betekent het niet dat we geen verleidingen meer zouden gaan hebben of dat we nu en dan niet verkeerd zouden gaan. Bekoring blijft achter elke hoek liggen, maar door ons geloof kunnen we er ons tegen bewapenen.

Of je nu pas enkele dagen of al tientallen jaren gedoopt bent, waarschijnlijk wil je graag een persoonlijkheid hebben waar Jehovah van houdt. Om zo’n persoon te zijn moet je je gedachten onder controle houden. Waarom? Omdat je persoonlijkheid vooral wordt gevormd door wat je denkt. Als je vaak stilstaat bij wat je vleselijke verlangens aanspreekt, zul je slechte dingen zeggen en doen (Ef. 4:17-19). Maar als je je geest vult met goede gedachten, zul je eerder dingen zeggen en doen die je Vader, Jehovah, blij maken (Gal. 5:16). Je kunt niet alle slechte gedachten uit je geest bannen. Maar je kunt er wel voor kiezen niet naar zulke gedachten te handelen.

Doe de nieuwe persoonlijkheid aan. — Kol. 3:10.

Als wij de hemelse Vader willen behagen en nog niet gedoopt zijn, wordt het tijd die stap te gaan ondernemen. Dan moeten wij ons aansluiten bij de geloofsgemeenschap die volgens de Bijbel leeft en handelt, die ons wil opvangen, sterken in ons geloof en waar wij ons thuis kunnen voelen.

+

Franse versie / Version française: Si l’on veut être baptisé

Engelse versie / English version: If one wants to be baptised