Na de doop stopt de groei in het geloof niet

Wanneer mensen tot geloof zijn gekomen en zich laten dopen, betekent die doop niet het einde voor de groei in het geloof.

Het is zelfs meer. Eens gedoopt moet de wil om de Wil van God te leren kennen verhogen. Na de doop moet de herboren persoon zich naar die zuivering gedragen en zich verder inzetten om nog meer van God te leren kennen. Deze moet zich dan inzetten om nog meer kennis van God te verwerven en nog verder te groeien in de liefde voor God en Zijn schepselen.

Als Christen heeft men voor Gods zoon, Jezus Christus gekozen. Zoals Jezus pal staat voor waarheid, nederigheid en rechtvaardigheid, staat de Christen voor die noodzakelijke waarden. Als je van waarheid en rechtvaardigheid houdt, zul je logischerwijs ook van Jezus houden. Jezus kwam moedig op voor wat waar en juist is (Joh. 18:37).

Zo ook willen wij de liefde voor God opbrengen zoals Jezus dit deed. Gods Woord beweegt ons ertoe Jehovah vanuit ons hart lief te hebben en te gehoorzamen. De Bijbel laat zien dat Jehovah veel om ons geeft. Zijn Woord staat namelijk vol met verhalen die menselijke emoties uitdrukken. We kunnen ons in Bijbelse personen verplaatsen omdat het mensen waren ‘met dezelfde gevoelens als wij’ (Jak. 5:17). Belangrijker nog, als je leest hoe Jehovah omging met mensen zoals wij, dringt het tot je door dat hij ‘heel meelevend en barmhartig is’ (Jak. 5:11).

Met dit in gedachten te houden kunnen wij ons verzoenen met de moeilijkheden die we soms ondervinden om God in alle omstandigheden trouw te blijven en om anderen Hem beter te leren kennen.

Je kunt aan anderen persoonlijk bewijzen dat je een echte volgeling van Jezus bent door onzelfzuchtige liefde te tonen voor je broeders en zusters en anderen om je heen, ondanks hun fouten. Zo maak je het anderen makkelijker de ware religie te herkennen en samen met andere christenen Jehovah te gaan aanbidden.
Wees dus vastbesloten altijd de liefde te tonen die ware christenen typeert en blijf je verdiepen in het Woord van God.

3 thoughts on “Na de doop stopt de groei in het geloof niet

  1. Pingback: Met liefde doorgroeien en vorderingen maken – Kanisa la Christadelphian huko Anderlecht

  2. Pingback: Een vergaderplaats om vrede en liefde met elkaar te delen – Kanisa la Christadelphian huko Anderlecht

  3. Pingback: Weken met aandacht voor liefde – Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.