God is bereid om sterkte te geven

In het vorige schrijven zagen we dat het in dit leven niet altijd verloopt zoals we het graag zouden hebben. Er zijn zo van die goede en slecht dagen.

Terwijl we ons zo goed mogelijk door het leven trachten te trekken, gaan we meermaals op zoek naar kracht en uithoudingsvermogen om te slagen in wat we wensen te volbrengen.

“De ENE: zijn geméente geve hij stérkte,- —de ENE !- hij zal zijn manschap zégenén met vréde!” (Psalmen 29:11 NB)

Kracht is nodig om door de vele moeilijkheden en uitdagingen van het leven heen te komen waarmee men elke dag geconfronteerd wordt.

In plaats van op eigen kracht te vertrouwen, zijn we het best onze ogen te richten op onze Allerhoogste Heer. Jehovah God stelt Zijn kracht ter beschikking voor al diegenen die er gebruik van willen maken. Hij geeft degene die op Hem vertrouwt het vermogen om vooruit te blijven gaan om de door God gegeven taak op deze aarde te volbrengen.

God geeft ook een vrede die de wereld niet begrijpt. Het is een innerlijke vrede die alle problemen die de wereld biedt tenietdoet. Gods kracht en vrede falen nooit en zijn altijd beschikbaar.

Je zult dagen hebben waarop je kracht of vrede of allebei nodig hebt. Wees niet zoals de wereld en wees sterk in je eigen kracht of zoek de tijdelijke vrede die de wereld je ten onrechte biedt. Die dingen zullen je teleurstellen en niet geven wat je verlangt.

+

Voorgaande

  1. Gods liefde stopt niet
  2. Beproevingen zijn tijdelijk
  3. Kracht en heerlijkheid behoren God toe

++

Aanvullend

  1. Manifestering van Jehovah God
  2. Uitdagende vordering 4 Goddelijk geïnspireerd 3 Zelf-consistente Woord van God
  3. Minimaliseren van Gods Kracht de Heilige Geest
  4. Gods vergeten Woord 17 Geleid door de Geest 4 Leiding door de Geest
  5. Teken van authenticiteit of goddelijke backing

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.