Simcha Jacobovicis kijk op de duif en nagels in de dode Zee rollen

John Hendricks, oprichter van Discovery Channel bracht in maart op ‘s werelds eerste streaming-dienst uitsluitend gewijd aan documentaires, CuriosityStream,  Simcha Jacobovici zijn onderzoek naar de Dode Zee rollen.

Dead Sea Scroll fragment "4Q451". Does it refer to Jesus?

Dode Zee rol fragment “4Q451” Verwijst het naar Jezus?

De ontdekking van de Dode Zeerollen tussen 1946 en 1956, eerst door bedoeïenen geiten-kuddehoeders en vervolgens door archeologen, in grotten aan de oevers van de Dode Zee, naast de oude nederzetting van Qumran, veroorzaakte een onmiddellijke sensatie, omdat de rollen een soort van de oude bibliotheek zijn, opgeslagen in aarden vaten, die de oudste handschriften van de Hebreeuwse Bijbel ooit ontdekt, bevatten. Geleerden hebben de rollen gedateerd uit ongeveer 200 VGT tot 70 GT (de datum van de verwoesting van Jeruzalem door de Romeinen aan het einde van de Grote Joodse Opstand (66-73 CE)). Wat betekent dat een deel van de rollen werden geschreven en / of gekopieerd tijdens het leven van Jezus van Nazareth.

English: Dead Sea Scroll - part of Isaiah Scro...

Dode Zee rol – Jesja rol (Isa 57:17 – 59:9), 1QIsa b (Foto credit: Wikipedia)

De Canadees-Israëlische filmmaker en journalist Simcha Jacobovici ging op onderzocht het fragment 24, kolom 2, van de Dode Zee-rollen nader dat verwijst naar iemand genaamd “De Duif”. De schrijver van de scroll vraagt ​​dat volgelingen van de duif “niet te treuren voor hem”. En hij zegt verder; “Niet de nagel in de buurt van hem te brengen .” Gezien het feit dat Jezus vaak wordt geïdentificeerd met een “duif” (bv, Mattheus 03:16, Lukas 03:22), en de evangeliën uitdrukkelijk verwezen naar “nagels” van de kruisiging (bv, John 20:24) en ook aan de “rouw” van zijn volgelingen na de kruisiging (bijvoorbeeld Lukas 24:17), leek het redelijk voor hem dat “4Q541” kan verwijzen naar Jezus.

Grot 4 werd in augustus 1952 door bedoeïenen ontdekt, terwijl archeologen het bovenliggende plateau aan het onderzoeken waren. De grot bevatte 575 geschriften, waaronder veel bijbelboeken, commentaren (Peshers) op bijbelboeken, joodse wetten en sektarische geschriften. Wegens de slechte staat waarin deze geschriften verkeerden werd de vertaling een lastig karwei.

Hij kreeg toegang tot de originele fragment in de kluizen van het “Heiligdom van het Boek”, dat deel uitmaakt van het Israel Museum. Met het blote oog, vertelt hij in zijn blog, kon hij duidelijk onderdeel van de “Taf” in Talia zien / kruisiging .

Lees meer in Simcha Jacobovici finding references to Jesus in Dead Sea Scrolls

++

Aanvullend

  1. Dode zeerollen waren niet het werk van Essenen
  2. Gnostiek, Judas evangelie, bijbelonderricht, zoon van God
  3. De betekenis van de Qumranrollen
  4. Studiedagen te Leuven
  5. Dode Zee Rollen online

+++

One thought on “Simcha Jacobovicis kijk op de duif en nagels in de dode Zee rollen

  1. Pingback: Betrouwbaarheid van eeuwenoude teksten | Bijbelvorser = Bible Researcher

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.