Schepper en Blogger God 12 Het Oude en Nieuwe Blog 2 Blog voor elke dag

Het Oude en Nieuwe Blog

Blog voor elke dag

God Zijn woorden zijn te belangrijk, Zijn boodschap van zulke hoogwaardige waarde, dat als wij werkelijk van Hem houden wij het niet kunnen verdragen om één dag zonder Hem of zonder Zijn ` liefdebrieven’ te zijn.

Laten wij ons daarom vastklampen aan Zijn Stem alsof het de kostbaarste schat is, wetend dat het ons leven of onze dood kan zijn. Laten wij niet enkel de waarde van de Woorden van die hemelse Blogger kennen, laten wij ons door die kostbare Woorden voeden en koesteren. En laat ons ook die Woorden beleven met de wens deelgenoten te zijn van dat Woord in het komende Koninkrijk van God.

English: Delta Canis Majoris, otherwise known ...

Een Licht in het donker een stem uit het ongewisse. / Delta Canis Majoris, anders gekend als ‘Wezen’, een F klasse Superreus van 215 solar radii. (Foto credit: Wikipedia)

Door de Blogger God ernstig te nemen en Zijn Woorden ter harte te nemen, de raad van de slecht menenden verwerpend, willen wij ons niet op de weg van zondaars bevinden of daar zitten waar de spotters zich bevinden! Onze verrukking is in Adonai Elohim Zijn Thora. Op het Woord van Jehovah, Zijn instructies en zijn Thora willen wij mediteren dag en nacht, zodat wij kunnen worden geïnstrueerd tot het goede en worden gezegend door de Allerhoogste.

“1 Welzalig is de man die niet meeging in het beraad van bozen, op de weg van zóndaars niet is blijven stáan, —op de zetel van de prótsers níet ging zítten! 2 Nee, in de Wet van de ENE heeft hij behagen, díens Wet spélt hij, —de dág door én de nácht. 3 Wezen zal hij als een boom geplant aan beken water, die zijn vrucht geeft op zijn tijd en zijn blád valt niet áf: —al wat hij dóet zal hém gelúkken. 4 Niet zó gaat het de bózen!- —nee, als met kaf: een wíndvlaag bláast het wég! 5 Zo houden ook bozen niet stánd in het gerícht, —noch zondaars in de bijéenkomst ván opréchten. 6 Want van de weg der oprechten wil de ÉNE wel wéten, —en de weg van bózen gáat telóor.” (Psalmen 1:1-6 NB)

Het zeer dicht naderen tot onze Opperste Blogger zal ons goed doen. Door gevormd te worden door Zijn Woord en Zijn Stem te horen zullen wij vervuld kunnen geraken. Door die Woorden die tot ons in leven kunnen komen kunnen wij veranderd worden door Zijn Machtige Kracht. Wij zouden er helemaal geen bezwaar tegen hebben om elke dag iets minder van onze zelf te hebben wanneer wij van die Blogger telkens iets meer mogen ontvangen.

Zich verheugend op het hebben van een betere relatie met de Voornaamste en Hoogste Blogger, Jehovah God, die tot allen en voor allen spreekt.

+

English: Excerpts from a 1552 edition of Sefer...

Fragment van een editie uit 1552 van de Sefer Yetzirah met Gods Naam Jehovah (Sefer yezira. Latin. 1552. Paris, Abrahami Patriarchae Liber Iezirah, sive, Formationis mundi: Patribus quide[m] Abrahami te[m]pora, Parisiis: vaeneunt ipsi authori, sive interpreti G. Postello). The Latin form Iehouah (English Jehovah, as the “J” stands for both I and the later J and “U” for the later V) is used for the “magnum Nomen tetragrammatum”. (Photo credit: Wikipedia)

Voorgaand artikel: Schepper en Blogger God 11 Het Oude en Nieuwe Blog 1 Gericht op één mens

Vindt de aanvang van deze reeks: Schepper en Blogger God 1 Leegte en Beweging

Engelse versie / English version: Creator and Blogger God 12  Old and New Blog 2 Blog for every day

++

Aanvullend lectuur:

  1. Rond God de Allerhoogste
  2. Woord van God
  3. Verandering door de Bijbel
  4. Woorden in de Bijbel Vinden en Begrijpen
  5. Voorschriften ons gegeven
  6. Schepper en Blogger God 5 Te Vertellen zaken
  7. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #3 Stem van God #6 Woorden tot voedsel en communicatie
  8. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #4 Vergankelijkheid #2 Zuiverheid
  9. Bidden en mediteren
  10. Relatie tot God
  11. Geschapen om te leven in relatie met God
  12. God liefhebbenden gerechtvaardigd
  13. Streven naar heiligheid
  14. Hoe we denken schijnt door in hoe we handelen
  15. Hersenen beschouwen gebed als gesprek

+++

  • Who is God to You? The Names of God (crosbyp12003.wordpress.com)
    God doesn’t like sin but he always loves the Sinner.
  • In the Presence of Jehovah (patluffmanrowland.com)
    The song, In the Presence of Jehovah, was written by Damaris Carbaugh (lyrics) and Becky and Geron David (music). When I hear it, I feel as if I am being escorted into the very throne room of God; it touches something inside me in a supernatural way. The words express the simple truth, that we can find healing for whatever our need when we get alone with God.